Szarvasmarha tenyésztés

Szürke Marha Gulya

Gazdaságunk élettere a Pilis a Börzsöny és a Duna által közrefogott Szentendrei sziget. Itt élve és dolgozva az állatokkal és a természettel szimbiózisban akarva akaratlanul is egy nagy harmonikus egész része  itt az ember.

Az a tudat, hogy ezek az őshonos állatok, akikkel élünk, dolgozunk ezer éve itt vannak a Kárpát-Medencében  nemcsak jó érzéssel, hanem nagy felelősséggel töltenek el bennünket. Nem elég pusztán genetikailag őriznünk ezeket a fajtákat, hanem meg kell találjuk helyüket a mai valóságban, hogy újra teret nyerjenek a tömegtermeléstől sújtott jelenben.

DSC_1204
Szürke marha gulya a Magyar Családi Gazdaságban

Aki látott mát magyar szürke gulyát legelni, rögtön tudja, hogy ez a fajta egyet jelent a szilaj őserővel. Gazdaságunk gulyája 45-50  egyedből áll, pásztorolva legeltetjük őket, télen-nyáron szabad tartásban vannak.

 Tenyészetünk szaporulatából folyamatosan értékesítünk  tenyészállatokat továbbtartásra.

Saját magunk önellátásán túl igyekszünk a környezetünkben élő fogékony embereket, családokat kiváló minőségű, helyben előállított friss hússal, füstölt áruval ellátni. Szabad tartásban tartott szürke marha hús vásárlással kapcsolatban részleteket a Magyar Házi Termékek menüpontban olvashat.

Magyar Tarka Tehenek

DSC_1138
Magyar tarka tehenek a Magyar Családi Gazdaságban

 Magyar tarka szarvasmarha állományunkat elsősorban saját tej és tejtermékeink előállításának céljából hoztuk létre. A minőségi házi tej és tejtermékek iránt egyre növekvő igény, arra a döntésre sarkalta családunkat, hogy minél szélesebb körben lehetőséget biztosítsunk a Dunakanyarban élőknek a friss tahitótfalui  házi tej fogyasztásra. Ezért tavasszal beindítottuk Tahitótfaluban házi tej adagoló automatánkat. Melyből a vásárlók éjjel-nappal vásárolhatnak teljes értékű nyers tejet.